Az termék áfás ára a kosárban lesz látható!
Sipma RB1850 KRUK bálabontó
Értékelés: 0 / 5

Sipma RB1850 KRUK bálabontó

Nettó ár: Ft

+ÁFA: Ft

Bruttó ár: Ft

Árak felől kérem érdeklődjön!

email: info@elitagro.hu  tel: +36/30-284-0707

A SIPMA RB 1850 KRUK egy aprító, amelyet különböző mezőgazdasági gépekhez lehet csatlakoztatni. Szalmát, szénát és szilázsot darál. Ideális az állattenyésztéssel foglalkozó gazdaságok számára az alomkészítéshez, amely védelmet nyújt és nedvességet szív fel. Emellett kertészek és gyümölcstermesztők is használják például eperültetvények sorai között a szalma szétterítésére. Úgy tűnik, hogy a SIPMA RB 1850 KRUK sokoldalú eszköz, amely kielégíti a mezőgazdaság és kertészet különféle igényeit.

Leírás

A SIPMA RB 1850 KRUK egy csatolható aprító eszköz a szalma, széna és silóapríték kezelésére. Az aprító eszköz ideális az állattenyésztéssel foglalkozó gazdaságoknak a szalmaágyazáshoz, amely védelmet nyújt és nedvességet szív fel, valamint az állateledel adagolásához. Kertészek és gyümölcstermesztők is használják például a szalma elosztására a sorok között, például eperültetvényekben.

Az aprítóba egy beli szalmát, maximális átmérőjű 1,8 m-eset vagy két silóbelit, 1,5 m-es átmérőjűet lehet betölteni a rakodódobozon keresztül. A keresztirányú pengés dob fogakkal és aprító késekkel rendelkezik, amelyek egyenletesen szórják el az állateledelt a légfúvó teljes felületén.

A szórás állítása lehetővé teszi a darált anyag mennyiségének szabályozását az egyes kések és fogak beállításával. A pengés dob hajtását egy szíj hajtja, ami csendes és sima működést biztosít.

A hidraulikusan vezérelt kifúvó kémény lehetővé teszi a darált anyag közvetlen irányítását az abrakolóba, és a kifúvó hatótávolságát akár 18 méterre is beállíthatja (például szalmaágyazás esetén). A forgatható kifúvó kémény sima irányítást biztosít 300 fokos tartományban, lehetővé téve az anyag mindkét oldalra történő szórását, nagy kapacitást és hatékonyságot biztosítva.

A hidraulikus rács pozíciójának szabályozása a pengés dob felett biztosítja az anyag egyenletes adagolását a dobhoz, megakadályozza a gép eldugulását, növeli annak tartósságát és megbízhatóságát.

Az elektronikus vezérlés lehetővé teszi az összes gépfunkció fokozatmentes szabályozását a traktorkabinból. Az elektronikus vezérlés funkciói közé tartozik a szállítószalag sebességének és irányának szabályozása, a hátsó rakodólap pozíciójának szabályozása, a kifúvó kémény pozíciójának és magasságának szabályozása, a rács pozíciójának szabályozása a pengés dob felett, valamint a pengés dob be- és kikapcsolása.

Egy további vezérlőegység a gép hátsó részén lehetővé teszi a felhasználónak a bálák könnyű és biztonságos betöltését.

A rotor két sebessége a szükségleteknek megfelelően választható: a nagyobb sebesség a szalmaágyazáshoz, a kisebb pedig az állateledel adagolásához.

A mechanikus, láncos padlószállító hidraulikus hajtással változó sebességgel működhet folyamatosan szabályozva.

A hidraulikusan működtetett hátsó rakodólap lehetővé teszi a bálák könnyű és gyors betöltését az aprítókamrába.

Tulajdonság Érték
Modell RB 1850 KRUK
Max. szalma terítési távolság 18 m
Max. abrakadag magasság 1400 mm
Max. aprított bála szélessége 1300 mm
Max. aprított bála átmérője 1800 mm
Becsült szalma bála aprítási idő 2 perc
Egyszerre aprított bálák száma 2 db
Rakodódob hossza 1600 mm
Rakodódob szélessége 1400 mm
Kardánfordulatszám 540 fordulat/perc
Teljesítményigény 50 kW (70 LE)
Felszereltség
– Univerzális csukló-teleszkópos tengely Igen (●)
– Elektronikus vezérlés Igen (●)
Méretek
– Hosszúság 4620 mm
– Szélesség 2500 mm
– Magasság 2650 mm
Tömeg